Bronz sa k nám priblížil
Záverečné súboje o medailové komplety, ako aj o ďalšie umiestnenia a v Česku aj o zostupy v hádzanárskych súťažiach žien vstupujú do záverečných fáz. Víkendové zápasy v oboch štátoch, ktoré štartujú v spoločnej medzinárodnej súťaži naznačili veľa, v strede tohto týždňa už môže padnúť viacero konečných rezultátov najmä na Slovensku. Hádzanársku verejnosť v Šali, ale aj regióne teší, že medzi kolektívmi, ktoré môžu v stredu večer ukončiť majstrovský hádzanársky ročník 2020/2021 sú aj zverenkyne trénera Petra Pčolu, potrebujú k tomu však ešte jeden víťazný duel s hádzanárkami ŠŠK Prešov.   

Dva rozdielne polčasové výkony

Po dlhom hádzanárskom poste sa dostali do hľadísk za špeciálnych podmienok a opatrení konečne aj diváci a tak viac ako stovka šalianskych priaznivcov si dozaista zapamätá priebeh prvého duelu o bronz v tomto ročníku. Naše hádzanárky, ktoré parádne „vystrašili“ favorizovaný DAC Dunajská Streda v semifinálovej sérii (DAC nakoniec vyhral po tuhom boji 2:1 a postúpil do finále) začali prvý súboj s Prešovom dosť laxne, ťažšie sa rozbiehali, keď úvodný gól videli diváci z ruky Ráckovej až v 4. minúte.  Jedna z najlepších strelkýň v MOL lige Šutranová (poznámka: 9. miesto a 104 gólov) síce obratom vyrovnala, ale Šaľa mohla ísť  do vedenia gólom Pócsikovej zo sedmičky, ale lopta minula cieľ.  Zatiaľ, čo naše dievčatá v ofenzíve strieľali ako pri Verdune (poznámka: nedarilo sa ani ďalším osvedčeným kanonierkam: Némethová, Pócsiková, Obstová...) , hostky svoje príležitosti premieňali a v 16. minúte viedli 1:7 !  Zdá sa, že gól skúsenej Varjássiovej (2:7) bol budíčkom, v ďalšom priebehu prvého dejstva sa naše hráčky postupne strelecky prebudili, pridali ďalších päť gólov do polčasu, (poznámka: o streleckých suchotách našich hráčok hovorí bilancia, že o sedem gólov sa podelilo sedem hráčok!),  ale aj tak odchádzali na polčas do kabín so štvor gólovým mankom, keď góly ŠŠK strieľali najmä Ščerbáková s Timkovou (poznámka: ešte, že sa prekonávala brankárka Furgaláková, ktorá zneškodnila viaceré gólové príležitosti hostiek vrátane sedmičky Šutranovej).  

Po menšej búrke v kabíne  nastúpila Šaľa do druhej časti ako vymenená, začala hrať svoju kombinačnú hru, zakončovanú presnou streľbou, zlepšila sa aj defenzíva a po góle Trepáčovej zo sedmičky v 41.55 minúte bolo vyrovnané 13:13 ! Od tohto momentu už bolo vo vedení Duslo, gólovo sa presadili aj Matušincová s Tulipánovou a Pócsikovou a desať minút pred koncom už viedla Šaľa o 4 góly 19:15 !                           
V závere  zverenkyne trénera Pčolu ešte navýšili náskok, za čo sa im ušiel aj potlesk od nakoniec spokojných divákov a vytvorili si  tak dobrú pozíciu pred druhým duelom s Prešovom, ktorý odohrajú v Šariši v stredu 26. 5. 2021 o 18.00 hodine.    

Štatistika prvého zápasu play – off o 3. miesto:

Slovan Duslo Šaľa – ŠŠK Prešov 26:18 (7:11) Stav série: 1:0.
R: Pápaj - Nagy; 110 divákov; vylúčené 5:4; pok. hody: 4/3 - 3/2.                                                                                                                   

DUSLO: Furgaláková, Vorzáčková -  Rácková 2, Takáčová 2,  A. Obstová 1, Špendlová,  B. Königová 1, Ščípová 1, Pócsiková 4,  Tulipánová 3,  Némethová 2, Ušiaková, Varjássiová 3, Matušincová 4/1, Trepáčová 3/2, Zlatinská. Tréner:  Peter Pčola, asistent:  Andrea Šalatová.

Góly ŠŠK: Ščerbáková 5, Timková 4, Šutranová 3/1,  M. Vargová a Lupkovičová po 2, Holubová a Vraňúchová po 1.  Tréner Maroš Vikartovský.

+ + +

tréner Peter Pčola: „ Výkon v prvej časti vzhľadom k prístupu a podceneniu súpera bol podpriemerný. V II. polčase sme hrali podstatne zodpovednejšie, hráčky na palubovke predvádzali hru na akú sme boli zvyknutí najmä zo záveru súťaže. Ale z tohto zápasu sa musíme poučiť. Keď chceme v Prešove vyhrať , musíme hrať naplno celý zápas a nie polčas. Pevne verím, že v stredu ukončíme sezónu s medailami na krku, nechceme to nechať na tretí zápas v Šali.“    

+ + +

Finále 1. zápas play off:

Iuventa Michalovce – DAC Dunajská Streda 27:22 (13:11) stav série 1:0

Góly Iuventa: Kompaniets 7, Godeč 6, Radanovič 4, Bajčiová 3/1,...
Góly DAC: Bugárová 5, Pastorková 4, R. Bizík 3, Elöová 2/1,...
                                                                                                                             

JOZEF SKLENÁR

Kompletná fotogaléria
Aktuality

Aktuálne články