Medailové ambície potvrdili v Prešove

Aj keby bolo krajšie, že by sa medailových osláv dočkalo vedenie HK Slovan Duslo Šaľa, ale aj verní priaznivci ženskej hádzanej v Šali a regióne na domácej palubovke, naśe dievčatá im tieto radostné chvíle nedopriali, nakoľko sériu duelov v boji o tretie miesto s ŠŠK Prešov ukončili už po dvoch zápasoch a nakoniec sa zo zisku medailí tešili na palubovke svojho súpera.  Nehneváme sa dievčatá, ale opačne. Srdečne gratulujeme k zisku bronzových medailí a úspešného zvládnutia záverečných bojov v 18. diele medzinárodnej hádzanárskej MOL ligy  ročník 2020/2021 a taktiež ďakujeme za obohatenie klubovej medailovej vitríny.

+ + +

Tak ako povedal tréner P. Pčola na tlačovke po šalianskom zápase naše dievčatá išli do metropole Šariša, tretieho najväčšieho slovenského mesta Prešova zvíťaziť a ukončiť sériu  súbojov o 3. miesto, čo potvrdzovali aj útočným a herným prejavom od úvodných minút duelu, keď boli neustále vo vedení (1:4, 8:14, 11:18).  Vďaka streleckej potencii viacerých hráčok v prvých 30 minútach (Obstová, Pócsiková, ale aj mladá Ščípová) skóre utešene narastalo a do kabín odchádzali šalianske hráčky so sedem gólovým náskokom, čo bolo rozhodujúce pre šaliansky celkový triumf.       


Po obrátke šalianske hráčky nielenže neubrali plyn, naopak spresnili nielen kombinácie, ale aj streľbu, čo sa odzrkadlilo aj na narastajúcom skóre. Nakoľko sa pridali do streleckého peletónu aj ďalšie šalianske hráčky (Varjássiová, naša najlepšia strelkyňa Némethová, ale aj Martina Tulipánová, ktorá bola pred rokom  v nedokončenom ročník 2019/2020  so 144 gólmi ešte ako hráčka Hlohovca treťou najlepšou strelkyňou MOL ligy) po dvoch tretinách duelu zvýšilo Duslo vedenie na rozdiel desiatich gólov (12:22). Desať minút pred koncom viedli chemičky dokonca 15:30.  Nakoľko mali šalianky strelecký apetít až do záverečných minút dosiahli nakoniec aj rekordné víťazstvo v tomto ročníku na palubovke súpera (poznámka: predtým to bolo víťazstvo 27. marca 2021 v Hodoníne v pomere 25:36).

+ + +

Štatistika druhého zápasu play – off o 3. miesto:

ŠŠK Prešov  - Slovan Duslo Šaľa 22:37 (11:18)
Stav série: 2:0, Šaľa ukončila sériu a obsadila tretie miesto na Slovensku.
R: Cipov  - Klus; bez divákov; vylúčené 5:4; pokutové hody: 1/0 - 2/2.                                                                                                                   

Góly ŠŠK: Šutranová 7, Timková 6, Ščerbáková 2, Lupkovičová  2, Vraňúchová 2m M. Vargová,  Holubová a Haňová po 1. Tréner Maroš Vikartovský.

DUSLO: Furgaláková, Vorzáčková -  Rácková 3, Takáčová,  A. Obstová 7, Špendlová,  B. Königová , Ščípová 6/1, Pócsiková 5,  Tulipánová 4,  Pálová, Némethová 4, Ušiaková, Varjássiová 4, Matušincová 1, Trepáčová 3/1, Zlatinská. Tréner:  Peter Pčola, asistent:  Andrea Šalatová.

+ + +

tréner Peter Pčola:  „ Som veľmi rád, že tak ako sme si sľúbili, tak sme naše zámery aj dodržali a nepripustili sme z hľadiska súpera žiadnu drámu na pokračovanie. Zápas sme mali celý čas pod kontrolou, čo potvrdzuje aj samotný priebeh, napriek tomu, že je už záver ročníka. Teší ma, že dievčatá dokázali vydržať a hrali vo vysokom tempe celých 60 minút, Všetky hráčky sa snažili dostať zo seba maximum, čo teší a je prísľubom. “   


+ + + + +   
Iuventa s trinástym titulom

Po prvom víťazstve vo finálovej sérii v Michalovciach 27:22 (13:11) s Dunajskou Stredou si vytvorila Iuventa dobrú východiskovú  pozíciu pred odvetou. Napriek tomu, že české média hovorili o možnom zvrate (poznámka: DAC mal v MOL lige v tomto ročníku s Iuventou priaznivejšiu bilanciu, keď v Michalovciach vyhrala Iuventa 29:26, ale v Dunajskej Strede prehrala o 5 gólov 28:23) suverén slovenských ženských paluboviek žiadny podobný scenár nepripustil. Napriek tomu, že štvorica opôr DAC (sestry Bizíkové, Juhosová a Elöová zaťažil konto Michaloviec až 27 gólmi na úspešný výsledok to nestačilo, nakoľko legionárkami nabitá Iuventa (poznámka: v zápase s Dunajskou Stredou ich nastúpilo až 9 !) zvládla v pohode náročný duel, v ktorom  DAC iba neustále doťahoval vedenie hostiekm ktoré nakoniec už po dvoch zápasoch vybojovali pre Zemplín už 13 slovenský titul.

Štatistiky 2. finálového duelu:

DAC Dunajská Streda – Iuventa Michalovce 30:33 (11:14) séria 2:0. Iuventa vybojovala majstrovský titul.       
R: Rudinský – Mandák,; 116 divákov; pokutové hody: 6/5 – 0/0; vylúčené: 2 – 4.

Góly DAC: Elöová 10/1, B. Bizík 7/4, Juhosová a R. Bizík po 5,... tréner V. Debre.

Góly Iuventa: Kompaniets 8, Štefaníková 8, Trúnková 6, Holejová 4,... tréner J. Beňadik.

Poznámka: k hodnoteniu MOL ligy ako aj účinkovaniu našich dievčat v súťaži + štatistiky sa vrátime.

                                                                                                                                         JOZEF SKLENÁR              

Aktuality

Aktuálne články