Dorastenky úspešné v centre Šariša
Do Prešova za našimi súperkami sme cestovali odhodlané bodovať naplno i keď sme vedeli, že to nebudú ľahké zápasy.
 
Ako prvé sa na palubovku postavili mladšie dorastenky. V úvode zápasu sa so svojimi súperkami oťukávali a do 22. minúty to bol vyrovnaný súboj. Potom však odskočili na 4 góly, a tak sa polčas skončil výsledkom 14:18. V úvode druhého polčasu naše dievčatá nastúpili odhodlane a v prvých siedmich minútach šnúrou ôsmich gólov v rade zlomili odpor súperiek a s prehľadom zápas doviedli do úspešného konca s výsledkom 29:39.
Hodnotenie trénerky Petry Varjassiovej: Zápas hodnotím pozitívne, dievčatá ukázali peknú kolektívnu hru. Pracujeme na obrannom systéme, ktorý sa od zápasu k zápasu zlepšuje.
 
Prešov/Vranov - HK Slovan Duslo Šaľa 29:39 (14:18)
 
Brzová, Gubová H. – Kormúthová 5, Kolenčíková, Gyárfásová 2, Šalatová 9, Mališová 4, Brezánska7, Braunová 3, Gubová P. 2, Lukačínová 1, Horváthová 4, Letková, Dostanić 2
 
 
 
V zápase starších dorasteniek v prvých desiatich minútach padali góly rovnako na obidvoch stranách. Potom sa našim podarilo súperkám odskočiť na 2 góly a do konca polčasu svoje vedenie ešte navýšili na 5 gólový polčasový rozdiel 12:17. Od začiatku druhého polčasu dievčatá pokračovali v nastavenom trende a z dobre fungujúcej obrany vyrážali do rýchlych protiútokov, ktoré úspešne zakončovali. Preto na konci zápasu na ukazovateli skóre svietil výsledok 28:41.
 
Hodnotenie trénera Mareka Bozsókyho: Chcel by som dievčatá pochváliť za dobre zvládnutý zápas. Vychádzali sme z dobre fungujúcej obrany, kde sme často prinútili domáce hráčky k technickým chybám. Po zisku lopty sme hrali jednoduchú modernú hádzanú, kedy lopta išla z ruky a vytvárali sme tlak na súperovu obranu, ktorá často neodolala a my sme dokázali skórovať 41-krát. Z víťazstva sa tešíme a už myslíme na nášho ďalšieho súpera, ktorým bude družstvo z Malaciek.
 
 
 
Prešov/Vranov – HK Slovan Duslo Šaľa 28:41 (12:17)
 
Kusyová, Gubová H. – Puskailerová 3, Špavorová 1, Bírová 6, Bobeková 3, Kormanová 7, Darázsová 6, Heráková 2, Pálová 3, Ščípová 4, Vargová 1, Šalatová 5
Aktuality

Aktuálne články