Záhoráčky v Šali neuspeli
Po minulotýždňových zápasoch na východe republiky sme tento víkend privítali súperky zo Záhoria. Na palubovku sa ako prvé postavili staršie dorastenky, ktoré vysoko zvíťazili a neskôr ich mladšie kolegyne, ktoré si však už svoje víťazstvo museli vybojovať.
 
Od začiatku zápasu naše staršie dorastenky diktovali tempo hry ako v útoku, tak i v obrane, kde prvý gól inkasovali až v 12. minúte zápasu. Vychádzali zo zabezpečenej obrany a hrali rýchlu dynamickú hádzanú. Prvý polčas vyhrali 21:5. V druhom si vyskúšali novú obranu 1-2-3, ktorou vytvárali tlak na útočiace hráčky s následným ziskom lopty a prechodom do rýchleho útoku. Napriek tomu, že zakončenie niekedy riešili nie podľa predstáv trénera, na konci zápasu bolo skóre jednoznačne v prospech našich dievčat 49:12.
 
vyjadrenie trénera Mareka Bozsókyho: Chcel by som sa dievčatám poďakovať za predvedený výkon. Od brankárok, ktoré mali 57% úspešnosť zákrokov sme vyrážali do smrtiacich útokov, čoho výsledkom bolo 49 strelených gólov. Obrana fungovala opäť na jednotku a bolo vidieť, že dievčatá sa bavia svojou hrou.
 
vyjadrenie hráčky A. Kormanovej: Myslím si, že naša výhra vychádzala z výbornej kondičky a hlavne z našej obrany a neskôr aj z útoku. Na začiatku sme veľa šancí zahodili ale obrana fungovala celý zápas, aj keď nás bolo o 1 či dokonca 2 hráčky menej, vedeli sme si pomôcť a zdvojiť vždy keď bolo treba. V druhom polčase sme vyskúšali novú obranu 1-2-3. Myslím si, že nám vychádzala, mali sme z nej veľa získaných lôpt aj protiútokov, ktoré sme dokázali premeniť, čo sa napokon odrazilo aj na našej vysokej výhre. Hralo sa mi dobre, bola dobrá atmosféra, či na tribúne alebo na palubovke.
 
vyjadrenie hráčky R. Bírovej: Zápas sme zvládli v náš prospech, pretože sme plnili pokyny, ktoré nám tréner pred zápasom povedal. V obrane sa nám darilo a vyskúšali sme si aj novú obranu, z ktorej sme získali veľa lôpt. No zo začiatku zápasu sme nepremenili veľa šancí, ktoré sme si pripravili. Myslím si, že sme hrali rýchlu kolektívnu hru, na ktorú sa dobre pozeralo. V konečnom výsledku sa tešíme zo zisku ďalších dvoch bodov a teraz sa budeme pripravovať na ďalší zápas, ktorý nás čaká budúci víkend.
 
HK Slovan Duslo Šaľa - Malacky/Rohožník 49:12 (21:5)
Kusyová, Vnuková - Rendvanská 4, Puskailerová 5, Špavorová 2, Bírová 11, Kormanová 9, Darázsová 1, Heráková 1, Pálová 3, Zlatinská 5, Šalatová 8
 
vyjadrenie trénerky Petry Varjassiovej: Zápas s Malackami bol z našej strany ako na horskej dráhe. Začiatok zápasu bol vyrovnaný. Po dobrej obrane sme dostali lacné góly a v útoku sme mali nešťastie na tyčky. Po timeoute dievčatá zagresívnili obranu a začali sme získavať lopty. Na Radku Šalatovú zobrali osobnú obranu, vďaka čomu nám súper otvoril priestor na bránkovisku a dievčatá tento priestor využili. Druhý polčas sme ešte viac pritvrdili a spravili si viacgólový náskok. Malacky sa však nevzdávali a po niekoľkých našich vylúčeniach z náskoku sťahovali. Dievčatá dodržali pokyny a bojovali do konca zápasu, za čo im patrí veľká pochvala. 
 
HK Slovan Duslo Šaľa - Malacky/Rohožník 34:30 (19:16)
Brzová, Gubová H. - Rendvanská 3, Rusňáková, Kolenčíková, Gyárfásová 7, Šalatová 5, Brezánska 2, Braunová 4, Gubová P. 2, Lukačínová 5, Horváthová 2, Letková, Dostanić 4
 
Ďakujeme divákom, ktorí nás svojim povzbudzovaním hnali dopredu a veríme, že ich svojim ďalším úspešným vystúpením v našich nasledujúcich zápasoch na pôde Dunajskej Stredy presvedčíme, aby nás opäť prišli povzbudiť. 
Aktuality

Aktuálne články