Dorastenky Šale pokorili DAC
mladšie dorastenky
HC DAC Dunajská Streda - HK Slovan Duslo Šaľa 22:27 (12:12)
Brzová, Gubová H. - Kormúthová 4, Kolenčíková, Gyárfásová 1, Šalatová 8, Brezánska 4, Braunová 2, Gubová P., Lukačínová 3, Horváthová, Letková 5, Dostanić
 
vyjadrenie trénerky mladších dorasteniek P. Varjassiovej: Po zápasovej odmlke sme sa stretli s dobrým súperom. Prvý polčas sme začali výborne, vyhrávali sme o 3 góly, následne DAC dorovnala a ukázala svoju silu. Celý prvý polčas bol vyrovnaný a vedenie bolo raz na jednej, raz na druhej strane. Cez polčas som dievčatá povzbudila a vo vlastnom oslabení o dve hráčky sme sa dostali do vedenia. To dievčatá ešte viac povzbudilo, zápas začali mať vo vlastných rukách. Som rada, že po dlhej dobe sme mohli hrať takýto vyrovnaný zápas. Dievčatám patrí pochvala za kolektívny výkon a bojovnosť.
 
 
staršie dorastenky
HC DAC Dunajská Streda - HK Slovan Duslo Šaľa 26:34 (12:19)
Vorzáčková, Kusyová, Vnuková - Puskailerová, Špavorová 2, Bírová 3, Bobeková, Šalatová 5, Kormanová 2, Darázsová 3, Heráková 1, Miťková 3, Pálová 5, Zlatinská 2, Ščípová 5, Vargová 3
 
 
vyjadrenie trénera starších dorasteniek M. Bozsókyho: V Dunajskej Strede nás čakal kvalitný súper a my sme si konečne po dlhšej prestávke zavinenej covidom schuti zahrali výborný zápas. Keďže naše ženy mali voľno, išli sme v najsilnejšom zložení. Od začiatku sa hralo vo vysokom tempe. Zápas sme začali obranou 1-2-3 so zameraním na vytváranie tlaku na útočiace hráčky súpera s následným ziskom lopty a prechodom do protiútoku jednotlivca alebo skupiny hráčok. Toto sa nám aj darilo, čo už ale nešlo podľa našich predstáv bolo premieňanie streleckých šancí a samozrejme technické chyby, ktoré držali zápas pri vyrovnanom skóre do 23. minúty. Záverečné minúty zahrali baby veľmi dobre, vyvarovali sa chýb, hrali jednoduchú hádzanú, ktorú preferujeme a vypracovali si 7-gólový náskok. Druhý polčas sme začali presne tak, ako sme prvý skončili. Baby hrali s úsmevom, z dobrej obrany vyrážali do smrtiacich protiútokov a tam riešili herné situácie s rozvahou. Aj preto skóre narástlo na 12-gólový rozdiel, no v závere sme trocha poľavili a naše súperky z juhu našej krajiny to dokázali využiť na skorigovanie výsledku. Baby splnili do bodky čo sme si pred zápasom povedali v šatni. Odohrali veľmi dobrý zápas za ktorý boli odvďačené potleskom divákov. Vychádzali sme z dobre fungujúcej obrany, presadzovali sme sa 1 na 1 pri rýchlom prechode do útoku, ale aj na postavenú obranu. Bolo vidieť, že si dievčatá zápas užívajú a bavili sa hádzanou.
 
vyjadrenie hráčky L. Darázsovej: Zápas sme zvládli výborne po nútenej prestávke kvôli nepriateľskému vírusu. Veľmi nás mrzelo, keď nám pred dvoma týždňami zrušili tento zápas, pretože sme sa naň tešili a pripravovali celý týždeň. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas, čo aj bolo vidieť prvý polčas. Veľa lôpt sme zahodili ale dokázali sme sa vrátiť a ubrániť ďalší útok, čo ma veľmi teší. Myslím si, že naša výhra vychádzala z dobrej kondičky, čo sa odzrkadluje aj na konečnom výsledku. Schuti sme si zahrali a tešíme sa zo zisku ďalších dvoch bodov. Hralo sa mi dobre,v hale bola dobrá atmosféra, ľudia nás povzbudzovali a som veľmi spokojná s celým tímom, že sme takto zabojovali v DS.
 
vyjadrenie hráčky R. Šalatovej: Zápas sa niesol v dobrom tempe, hrali sme rýchlo a jednoducho. Začali sme vysunutou obranou 1-2-3 a následne sme prešli do aktívnej 0-6 obrany. Až na pár chýb obe šlapali veľmi dobre a súperovi sme nič nedarovali. Postupovali sme rýchlou hrou, až sme si vybudovali značný náskok pred súperom. Do Dunajskej Stredy sme išli s jasným cieľom vyhrať, aj keď sme vedeli, že to nebude ľahký zápas. Som rada, že sme zápas dotiahli do výherného konca a domov sme odchádzali s úsmevom na tvári. 
 
 
 
Aktuality

Aktuálne články