Zosnulý Peter Lehocký
Pred týždňom sa v Šalianskom cintoríne  rozlúčila na smútočnom zhromaždení smútiaca rodina, hostia, priatelia, ale aj Vedenie a priaznivci šalianskej a regionálnej hádzanej a športovci s Petrom Lehockým, ktorý nás opustil vo veku dožitých 71 rokov.  
S Petrom Lehockým sme sa stretávali viac desiatok rokov najmä na hádzanárskych palubovkách, kde sa vďaka svojim šikovným rukám a športovému oduševneniu dokázal v krátkom časovom horizonte vypracovať na  masérsku osobnosť a stálicu, čo len potvrdzuje aj jeho podiel na zisku viacerých titulov majstra Slovenska a v troch prípadoch aj majstra ČSFR  seniorského kolektívu žien Hádzanárskeho klubu Slovan Duslo Šaľa. Jeho kvalitnou prácou a službami však nepohrdla ani štátna reprezentácia, kde spolu s viacerými šalianskymi reprezentantkami viac rokov aktívne pôsobil a robil dobré meno klubu,  mestu a regiónu.   Vzhľadom k tomu, že jedna z jeho dcér sa vydala za bývalého futbalistu Plastiky Nitra a Dusla Šaľa, bývalého československého dorasteneckého reprezentanta  Petra Hovorku tak neprekvapuje, že  kus miesta v jeho pracovnom kalendári a srdci našla aj veľká kožená lopta a tak sme sa s jeho osobou a prácou mohli dlhé roky stretávať aj pri úspešných futbalových účinkovaniach  futbalových kolektívov  Šali, Eldusu Močenok a Nededu.
Napriek tomu, že zdravotné problémy už nedovolili Petrovi Lehockému  v takom rozsahu v posledných rokoch venovať sa športovej masáži.  na jeho šikovné ruky a dobrácku povahu so širokým úsmevom budú dlho spomínať všetci tí, ktorých mal v čase svojich pracovných aktivít v permanencii na pracovnom stole.  O jeho obľube hovorí aj prítomnosť viacerých osobností, ako aj nedávnych a bývalých hádzanárok a reprezentantiek (Darina Braunová, Zuzana Prekopová, Ľubica Hlavatá, Gabriela Sabadošová,...) pri poslednej rozlúčke so zosnulým.  
Peťo, ďakujeme,   budeš medzi športovcami chýbať.                                                                                                                                          Česť Tvojej  pamiatke !                                                                                                                                                                                                                                              (SKL)
Poznámka: jedno foto zaslal zať Peter Hovorka..
Aktuality

Aktuálne články