Hádzanárky Dusla začne testovať HYPO
Šalianske hádzanárky, ktoré by chceli v novom ročníku MOL ligy 2022/2023 siahať na vyššie méty v medzinárodnej hádzanárskej súťaži odštartovali prípravu už 11. júla 2022 v domácich podmienkach.  Od 18. – 24. júla 2022 absolvovali už tradičné sústredenie ma Skalke pri Kremnici a súčasťou prípravného obdobia je aj séria priateľských duelov so súpermi z domácej a zahraničnej kvalitnej ponuky, či už v individuálnych zápasoch, alebo v rámci kvalitne obsadených turnajoch.  
Vzhľadom k tomu, že aj viacero našich súperov štartuje v európskych pohárových súťažiach (viď prehľad zápasov), duely so zverenkyňami trénera Petra Pčolu bude pre ne dobrým a vhodným testom.  Hneď v úvode sa stretne Šaľa so slávnym HYPO Niederösterreich rakúskym majstrom a a hneď následne aj so slovenským suverénom a majstrom Iuventou Michalovce, ktorá v minulom ročníku vyhrala aj základnú časť MOL ligy.  S ďalšími súpermi to bude v auguste ( DAC Dunajská Streda, ,... ) na populárnych turnajoch v Olomouci a Šali,  formu a pripravenosť na naplnenie ambícií mladého šalianskeho kolektívu v novom ročníku preverí v dvoch dueloch v metropole Česka pražská Slávia (poznámka: najstarší MOL ligový účastník).   

+ +  +     

Termíny prípravných zápasov Slovan Duslo Šaľa:        

štvrtok 28. 7. 2022    HYPO Niederösterreich – Slovan Duslo Šaľa.
poznámka: rakúsky majster hraje v európskej Lige žien a v 2. kole hostí doma nemecký VFL Oldenburg.
+ + +
sobota  30. 7. 2022  Iuventa Michalovce – Slovan Duslo Šaľa.
nedeľa 31. 7. 2022  Iuventa Michalovce – Slovan Duslo Šaľa.    
poznámka: majster Slovenska, ktorý vyhral v minulom ročníku aj MOL ligu štartuje taktiež v Pohári Eurocup a v 2. kole sa stretne so švajčiarskym zástupcom VS Winterthur.   
+ + +
streda 3. 8. 2022  HK Hodonín – Slovan Duslo Šaľa.
poznámka: Moravský zástupca, ktorý štartoval v MOL lige už viac ročníkov skončili v minulom  na 12. mieste. V tomto ročníku budú štartovať v 1. českej lige a chcel by sa po roku vrátiť späť medzi medzinárodnú hádzanársku elitu.  
+ + +
Štvrtok  4. 8.  2022  Slovan Duslo Šaľa – Sport Union Neckarsulm.
poznámka: účastník Nemeckej hádzanárskej  Bundesligy.    
+ + +
sobota 6. 8.  2022  Slovan Duslo Šaľa - MGA Fivers Wien.
nedeľa 7. 8.  2022    Slovan Duslo Šaľa - MGA Fivers Wien.
poznámka: účastník Rakúskej hádzanárskej ligy..    
+ + +
streda 10. 8. 2022  Duslo Šaľa - HYPOBANK Viedeň.
poznámka: HYPO ovenčené viacerými úspechmi najmä v nedávnej minulosti, jeden ročník pôsobil aj v MOL lige (jeho bilancia: 24 zápasov - 22 vyhral, v dvoch okúsil prehru, získal 44 bodov, pri vysoko aktívnom skóre 749:493, čo mu vynieslo 17. miesto v historickej tabuľke MOL ligy).  
+ + +
sobota, nedeľa 13. - 14. 8. 22 turnaj  Olomouc.
štartujú: ZORA Olomouc, Sokol Písek, DAC Dunajská Streda (štartuje v pohári EHF – Eurocup a v 2. kole sa stretne s VS Valur, zástupca Islandu), DUSLO Šaľa.
+ + +
piatok, sobota, nedeľa 19. 8. - 21. 8. 22  turnaj DUSLO CUP Šaľa.
účastníci:  Južná Kórea (absolvuje pred turnajom sústredenie v Maďarsku  - Györ); ZORA Olomouc (najčastejší zahraničný účastník turnaja); SE Komárom (2. maďarská liga) a DUSLO Šaľa.
+ + +
piatok 26.  8.  2022  Slávia Praha – Slovan Duslo Šaľa.
sobota 27.  8. 2022  Slávia Praha – Slovan Duslo Šaľa.    

poznámka: Slávia Praha štartuje v pohári EHF – Euro cup, kde v 2. kole privíta doma HC Holon (Izrael).

+ + +

Záverečné dva zápasy v Prahe budú generálkou na prvé kolo nového ročníka MOL ligy 2022/2023 (štart 3.9.2022)  v ktorom naše hádzanárky cestujú na palubovku HK Házená Kynžvart (začiatok o 16.00 hod.). Ďalšie zápasy 1. kola: Stupava - Poruba; Slávia Praha - Michalovce; Most - Zlín;  Písek - Plzeň a Dunajská Streda - Olomouc. (poznámka: k vyžrebovaniu a ďalším kolám MOL ligy sa vrátime.

poznámka: časový harmonogram (začiatky) a rozpis medzinárodných turnajov a prípravných duelov upresníme v našich blokoch).

+ + + + +

Omladený kolektív skoro komplet

Na rozdiel od viacerých účastníkov medzinárodnej MOL ligy nedošlo v šalianskom kolektíve k veľkým zmenám, keď z hráčok, ktoré reprezentovali v minulom ročníku „nebude pôsobiť“ v tomto kolektíve (vysokoškolské štúdium) iba juniorská reprezentantka Slovenska Vivien Zlatinská, ktorá štartovala nedávno na svetovom šampionáte v Slovinsku spolu s ďalšou päticou šalianskych hráčok (vysokoškolské štúdium). Novými tvárami v hráčskom kádri sú:  Edina Pastoreková (pôsobila v maďarskej lige) a talentované krídlo Timea Susíková zo susednej Zlatnej n/O. Staronovou tvárou aspoň do nástupu na pokračovanie VŠ v Dánsku je šalianska hráčka a pred odchodom na VŠ slovenská reprezentantka Zuzana Trepáčová, zo staršieho dorastu Dusla prišla slovenská mládežnícka reprezentantka Radka Šalatová (obe hrajú na spojkovom poste).

Hráčsky káder HK Slovan Duslo Šaľa pre MOL ligu – ročník 2022/23:

brankárky:  Viktória Vorzáčková, Soňa Furgaláková, Kristína Kusyová.

krídla: Líza Somogyi, Terézia Takáčová; Lenka Ratvajská, Katka Pocsíková, Timea SUSÍKOVÁ (Zlatná n/O).

spojky: Diana Mária Vargová, Nina Ušiaková,  Nikola Rácková, Karolína Matušincová, Petra Varjassiová, Olívia Ščípová, Zuzana TREPÁČOVÁ (hosťovanie  - VŠ štúdium v Dánsku),  Edina Pastoreková (Maďarsko),  Radka ŠALATOVÁ (prišla z dorastu Dusla);  

pivotky: Barbora Königová, Martina Tulipánová, Petra Pálová.                                     

Realizačný kolektív: Tréner: Ján Pčola; asistent: Andrea Šalatová; kondičný tréner: Michaela Rácková (nahradila na tomto poste Víťazoslava Kostku, ktorému vedenie HK a realizačný kolektív s hráčkami ďakuje za odvedenú prácu).            


                                                                        JOZEF SKLENÁR                   
Aktuality

Aktuálne články