Mesiac do štartu nového ročníka MOL ligy
K ostrému  štartu nového ročníka medzinárodnej hádzanárskej MOL ligy žien zostáva ešte mesiac (poznámka: 3. 9. 2022), kedy naše dievčatá pocestujú na Karlovarsko, kde sa v tomto termíne so začiatkom o 16.00 hodine stretnú s úspešným nováčikom ligy Házenou Kynžvart, ktorý skončil po základnej časti na vynikajúcom  4. mieste so ziskom 32 bodov a aktívnym skóre 754:697 (poznámka:  v ďalších dueloch 1. kola sa stretnú: Slávia Praha – Michalovce; Most – HC Zlín; Stupava – Poruba; Dunajská Streda – Olomouc a Písek – Plzeň) a z toho dôvodu už naplno prebieha príprava . Jej súčasťou je séria prípravných duelov,  v ktorých skúšajú tréneri ideálne zloženie hráčskych kádrov. Naše dievčatá mali v úvodných dueloch prípravného obdobia súperov ako hrom, keď sa stretli s viacnásobnými majstrami Rakúska (populárny HYPO) a Slovenska (11. násobný majster Iuventa Michalovce) na ich palubovkách a pri pohľade na dosiahnuté výsledky v týchto meraniach síl nesklamali.

+ + +

Cenný skalp európskeho velikána

Na Rakúskeho majstra, ktorý v minulých rokoch „tvrdil muziku“ v Európskych pohároch čaká v európskej Lige žien v 2. kole nemecký VFL Oldenburg a tak každé meranie síl so zahraničím je pre neho kvalitnou prípravou. „Bola však aj pre naše dievčatá, povedal po dueli tréner Peter Pčola, ktoré podali dobrý kolektívny výkon vo vysokom tempe, keď sme si otestovali prechod do protiútoku, ktorý vychádzal a napriek tomu, že sa vyskytli v našej hre aj nejaké chybičky, splnili sme predzápasový cieľ a som spokojný,“ Šalianky rozhodli o svojej výhre už v prvom dejstve, keď získali rozhodujúci náskok.

HYPO Niederösterreich – Slovan Duslo Šaľa 34:40 (17:22)

Duslo: Vorzáčková 1 gól, Furgaláková, Kusyová – Somogyi 4/2, Takáčová 4; Ratvajská, Pócsíková 4/1,  D. M. Vargová 3/1, Ušiaková 1, Matušincová 5, Varjássiová 2, Ščípová 1, Trepáčová 3, Pastoreková 4/1, Königová 6, Tulipánová 2, Pálová. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

+ + + + +

Iuventa je napriek zmenám silná

Menšie zemetrasenie pod Vihorlatom: odchod hráčok: Trúnková, Rebičová, Bajčiová, Dulinová, Holejová  (všetko reprezentantky Slovenska),  Godeč, Trifunovič,....nezanechal stopy na herných kvalitách slovenského šampióna. Ekonomicky silná Iuventa priviedla náhradu z poza hraníc: brazílska spojka Paizzinho, talianka Cheorghe, Humelová (Chorvátsko), Krivokapič (Čierna Hora), vrátila sa ukrajinka Kompaniec,.... Ak k nim prirátame ďalšie legionárky: brankárky:  Almeidová (Brazília), Jablonská (Ukrajina), hráčky: Kohučová a Dmytrenko (Ukrajina),....  a bude v novom ročníku MOL ligy siahať po najvyšších métach, čo potvrdila aj v súbojoch s našimi dievčatami   

1.  zápas: Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa 34:25 (17:13)
R: Bednár – Palovčák; pokutové hody 3/3 – 4/3; vylúčené: 6:2.

Iuventa: Almeidová, Jablonská – Cheorghe 4/1, Humel 2, Klučková 3/1, Polievková, Štefániková 3, Dmytrenko 1, Soskyda, Wöllingerová 5, Kompaniecs 4, Krivokapičová 3, Popovcová 2, Kohučová 3, Paizzinho 2, Dvorščáková 2. Tréner Peter Kostka. asistent Andrea Šalatová.

Duslo  Vorzáčková, Furgaláková, Kusyová – Somogyi 3/1, Takáčová 2; Ratvajská 3/1, Pócsíková 2/1, D. M. Vargová 2,   Ušiaková 1, Matušincová, Varjassiová 1, Ščípová, Trepáčová 4, Pastoreková 2, Königová, Tulipánová 3, Pálová 2. Tréner Peter Pčola. asistent Andrea Šalatová.

+ + +

2. zápas:  Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa 27:25 (16:12)
R: Bednár – Palovčák; pokutové hody: 2/2 – 6/5; vylúčené: 3:0.

Iuventa: Almeidová, Jablonská – Cheorghe 2, Humel 2, Klučková 3/2, Polievková, Štefániková 3, Dmytrenko 4, Soskyda, Wöllingerová 1, Kompaniecs 1, Borysevyč, Krivokapičová 4, Popovcová 4, Kohučová, Kompaniec 1, Paizzinho 2, Dvorščáková. Tréner Peter Kostka.  

Duslo  Vorzáčková, Furgaláková, Kusyová – Somogyi 6/2, Takáčová; Ratvajská 3, Pocsíková  2,   D. M. Vargová 2/1,   Ušiaková 2, Matušincová 1, Varjassiová 2, Ščípová 5/2, Trepáčová, Pastoreková   Königová, Tulipánová 2, Pálová. Tréner Peter Pčola.

Poznámka: o ďalších prípravných dueloch s Hodonínom, rakúskym MGA Fivers Wien (sobota – nedeľa) a nemeckým Sport Union Neckarsulm (štvrtok)  oba v Šali Vás budeme informovať v ďalšom bloku.

                                                                                                      JOZEF SKLENÁR.
Aktuality

Aktuálne články