Hádzanárkam sa medzinárodne darilo
Minulý 31. týždeň mali  šalianske hádzanárky poriadne nabitý program, keď v priebehu piatich dní odohrali štyri kvalitné medzinárodné duely so súpermi z Česka (HK Hodonín), Nemecka (Sport Union Neckarsulm)  a Rakúska (MGA Fivert Wien), v ktorých si zaknihovali tri víťazstvá. Jediným ich premožiteľom sa stal účastník prvej nemeckej Bundesligy SU Neckarsulm.
+ + +
HK Hodonín – HK  Slovan Duslo Šaľa 23:37 (10:17).

Ešte v minulom ročníku Hodonín štartoval v MOL lige, kde skončil na 12. mieste pred Stupavou. Vzhľadom k tomu, že v medzinárodnej súťaži nebude v tomto ročníku štartovať poľský Ruch Chorzów a riadiaci orgán znížil pre tento ročník počet účastníkov na 12.  Hodonín z toho dôvodu zostúpil do 1. Českej ligy, z ktorej by sa však chcel po roku opäť vrátiť do MOL ligy.

DUSLO:  Vorzáčková, Furgaláková, Kusyová – Takáčová 3; Trepáčová, Pastoreková 1, D. M. Vargová 1, Königová, Pócsíková 6/1, Ščípová, Ušiaková 2,  Tulipánová 9, Matušincová 4/1,Somogyi 1/1, Pálová 5/1, Varjássiová, Ratvajská 4. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

+ + +

HK  Slovan Duslo Šaľa – Sport Union Neckarsulm 24:35 (14:18).
R: Haščík – Zubo; pokutové hody 5/3 – 2/1; vylúčené: 4:3.
Popredný účastník nemeckej Bundesligy (poznámka: v ročníku 2020/21 obsadil 6. miesto a o rok neskôr 7. miesto v konkurencii 14. účastníkov) potvrdil aj v Šali nielen svoje kvality, ale aj poprednej európskej súťaži.  „Veľká vďaka za takýto kvalitný duel a súpera“, povedal k zápasu tréner Peter Pčola. Viac ako tretinu duelu sme hrali hru. takú,  akú si predstavujem. Neskôr nám aj z dôvodov náročného programu trochu došla „para“.  Dievčatám nemám, čo vyčítať, ideme krok za krokom za našim cieľom  a to je dôležité.“                                                                                                                Nemky išli hneď v úvode do vedenia (0:1, 1:2), ale šalianky nielenže po góloch otočili po góloch Königovej, Vargovej a Somogyi nielenže vyrovnali, ale dostali sa aj do vedenia 5:2.  Vo vedení pokračovali aj v ďalšom priebehu (6:4, 9:7, 12:10) a ešte v 23. minúte viedli 13:12. Skúsené hostky, v drese ktorých je niekoľko kvalitných legionárok  však po obrátke „zabrali“,  postupne navyšovali vedenie a vybojovali si víťazstvo.   

DUSLO:  Vorzáčková, Furgaláková, Kusyová – Takáčová 3; Trepáčová, Pastoreková 1, D. M. Vargová 1, Königová, Pócsíková 6/1, Ščípová, Ušiaková 2,  Tulipánová 9, Matušincová 4/1,Somogyi 1/1, Pálová 5/1, Varjássiová, Ratvajská 4. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

SPORT: Werberachen 5, Gaschenina 5/1, Engelová, Jacobssen a Schulze po 4 góly,...Tréner: Tanja Logwin.  

+ + +

Cez víkend absolvovali hráčky Slovana Duslo Šaľa dvojzápas s rakúskym MGA Fivers Wien, ktorý sa v posledných mesiacoch dosť posilnil a tak sa v jeho drese okrem slovenskej reprezentačnej brankárky Aďi Medveďovej objavila v poli aj Chovancová, ale taktiež početná enkláva hádzanárskych zástupkýň Balkánu: Tikvič, Sabanič, Krstič, Vučkovič,... vrátane trénerky Agnes Čebič, ktoré patria aj do lepšej hráčskej spoločnosti. .    

HK  Slovan Duslo Šaľa – MGA Fivers Wien 42:18 (16:11).
R: Haščík – Zubo; pokutové hody 3/2 – 1/0; vylúčené: 2:3.

DUSLO:  Vorzáčková, Furgaláková, Kusyová – Takáčová 4; Trepáčová, Pastoreková 3, D. M. Vargová 4, Königová 4, Pócsíková 5/1, Ščípová 3/1, Ušiaková 2, Tulipánová 5, Matušincová 2, Somogyi 1, Pálová 3, Varjássiová 3, Ratvajská 3. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

MGA Wien: Wernert 3, Chovancová 3, Krstič, Vučkovič a Schleger po 2,...   

Už v úvode prekonala Pócsíková svoju reprezentančnú kolegyňu Medveďová, ktorá však držala MGA nad vodou a ešte v 12. minúte bol pre šaliansky kolektív stav iba 7:6. polčasový päť gólový náskok po prestávke narastal a v 38. minúte viedla Šaľa už o 10. gólov. Naše dievčatá po dobrých kobináciách navyšovali svoj náskok a v posledných minútach strelila Šaľa v rade 5 gólov, z toho skúsená Tulipánová  posledné 3 góly.       

+ + +  

HK  Slovan Duslo Šaľa – MGA Fivers Wien 33:15 (16:4).
R: Zubo – Haščík; pokutové hody: 2/2 – 4/2; vylúčené: 4:1.

DUSLO:  Vorzáčková, Furgaláková, Kusyová – Takáčová 3; Trepáčová 1, Pastoreková, D. M. Vargová 3/1, Königová 5, Pócsíková 5/1, Ščípová 2, Ušiaková, Tulipánová 2, Matušincová 1, Somogyi 3/1, Pálová 2, Varjássiová 3, Ratvajská 3. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

MGA Wien: Wernert 3, Chovancová 3/1, Krstič 2, Vučkovič po 2, Schleger 2/1,...   

Gólom najlepšej strelkyne Wernertovej síce rakúšanky viedli 0:1, ale v 9. minúte už viedla Šaľa 5:1, strelecky sa darilo Königovej s Varjássiovou a v 27. minúte už svietil na ukazovateli skóre stav 14:4, ktorý po prestávke ešte narástol, keď sa strelecky pridala aj Pócsíkova s ďalšími kolegyňami  až na rozdiel 18 gólov.     .   

+ + +

V doterajších prípravných dueloch využil tréner Peter Pčola služby širšieho hráčskeho kádra, v ktorom chýbali mládežnícke reprezentantky: Radka Šalatová a nová posila zo Zlatnej n/O Timea Susíková, ktoré si plnili reprezentačné povinnosti v drese Slovenskej reprezentácie, ktorá štartovala na majstrovstvách sveta 20. – ročných v Severnom Macedónsku  (poznámka: v reprezentácii Slovenska ešte zo šalianskeho Dusla štartovali aj ďalšie  mládežnícke nádeje: Kormanová  s  Rendvanskou).

                                                                                                                                             JOZEF SKLENÁR    
Aktuality

Aktuálne články