V premiére cestujeme do Kynžvartu
Poslednými prípravnými duelmi v sto vežatej Prahe, kde sme odohrali dva zápasy:  s DHC Plzeň a Sláviou Praha (poznámka: vraciame sa k nim v nižšom bloku) sa skončilo prípravné obdobie a už tento víkend vycestujú naše dievčatá na najdlhšiu viac ako 400 kilometrovú púť za svojim prvým súperom  v medzinárodnej MOL lige, ktorým bude v sobotu 3. 9. 2022 o 16.00 hodine minulo ročný nováčik Házená Kynžvart.  
+ + +
Hádzanárky Kynžvartu boli v ročníku 2021/2022 nováčikom súťaže a veľmi príjemným prekvapením, keď po skončení základnej časti MOL ligy mali na svojom konte zisk 32 bodov pri aktívnom skóre 754:69, čo ich vynieslo až na 4. miesto v tabuľke. Vzhľadom k tomu, že skončili z českých zástupcov na 2. mieste prebojovali sa aj do záverečnej českej časti  play – off, kde nakoniec nezískali medailu, keď obsadili 4. miesto.   
+ + +
Náš víkendový súper štartuje v tomto ročníku v Pohári EHF, kde bol aj na základe koeficientu Česka nasadený až do tretieho kola, naviac mu do tohto pohára pomohol Český pohár, kde sa prebojoval až do finále, kde však nestačil na majstrovský Most. . V rámci prípravy absolvoval aj medzinárodný turnaj v Slovinsku, kde podľahol domácemu zástupcovi o gól, s chorvátskou Lokomotívou Záhreb prehral o 4 góly a s Južnou Kóreou, ktorá štartovala aj na turnaji v Šali prehral o 9 gólov.  
+ + +
Kynžvart do majstrovských bojov povedie opäť slovenský tréner Peter Sabadka (poznámka: asistentkou je aj v Šali známa Lenka Černá), ktorý sa bude opierať o osvedčený hráčsky káder, z ktorého medzi opory budú patriť: Annamária Patrnčiaková –  (Slovensko,  117 gólov, Veronika Dvořáková – 116 gólov a Kristýna Königová – 96 gólov, ktoré boli najlepšími strelkyňami Kynžvartu.  Veľký spoľah má aj na brankárku Sabrínu Novotnú (chytala aj v Šali) a ďalšie hráčky: Katarínu Dresslerovú, Adélu Srpovú, Tesařovú, Hejkalovú a legionárku Máriu Božovič, pričom dosť príležitostí dostávala aj ďalšia  slovenka iba 19. ročná Andrea Rudincová.      
+ + +
V hráčskom kádri Házenej Kynžvart pred štartom tohto ročníka k väčším zmenám neprišlo, keď v ich drese už neuvidíme legionárku Tamaru Jovanovič a do pražskej Slávie odišla Veronika Švihnosová. Novou posilou je talentovaná ešte iba 17. ročná - 178 cm vysoká mládežnícka reprezentačná spojka Veronika Vávrová, ktorá prišla z HK Strakonice.
Do nového ročníka MOL ligy ako bolo uvedené v médiách chcú vstúpiť s podobnými cieľmi ako v minulom ročníku, keď hlavne v prvej časti útočnou hrou zakončovanú účinnou a presnou streľbou (poznámka: hádzanárky Kynžvartu nastrieľali v MOL lige 754 gólov, čo im vynieslo v produktivite tretie miesto a dosť tým „zaskočili“ svojich súperov! . Defenzíva inkasovala 697 gólov, čo im stačilo na 7. miesto medzi 14 účastníkmi).   
+ + +
Vedenie HK Slovan Duslo Šaľa a prieznici ženskej hádzanej v Šali a regióne veria, že naše dievčatá nadviažu na viaceré kvalitné výkony z prípravy a z ďalekého Kynžvartu sa nebudú vracať naprázdno, k čomu im budú všetci držať palce.
                                                                                                         JOZEF SKLENÁR          

+ + +
Víťazstvo s Plzňou potešilo
DHC Plzeň – HK Slovan Duslo Šaľa 25:31 (11:14).
DUSLO: Vorzáčková, Furgaláková – Takáčová 3; Trepáčová 1, Pastoreková ,  D. M. Vargová 2, Königová 2, Pócsíková 4, Ščípová 1, Ušiaková 4,  Tulipánová 2, Matušincová 2, Somogyi 5, 1, Pálová 2, Ratvajská 2, R. Šalatová 1. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.
Dievčatám z Plzne sa podaril v minulom ročníku MOL ligy historický úspech, keď vybojovali pre mesto piva a automobilov strieborné medaily.  V európskej lige  bola Plzeň nasadená do II. kola, kde sa však stretne s 30 násobným majstrom Švajčiarska FC Bruhl. Kolektív s najlepšou strelkyňou MOL ligy Veronikou Galuškovou (poznámka: bola vyhlásená aj za najlepšiu hráčku súťaže) – 201 gólov má zaujímavú bilanciu, keď v základnej časti skončil vďaka víťazstvu v Chorzówe 22:28 skončil na 5. mieste so ziskom 30 bodov, ale s pasívnym skóre 657:662 !!!, ale do play off sa prebojoval.
+ + +
15. kolo minulého ročníka 2021/2022:
DHC Plzeň – HK Slovan Duslo Šaľa 21:30 (11:11).
Plzeň: V. Galušková 8/2, Franczová a L. Galušková po 4, Vlachová 3/1,...
Šaľa: Ratvajská 8, D. M. Vargová 6/4, Ščípová 4,....
+ + + + +
Veľký zvrat po prestávke.

Slávia Praha -  HK Slovan Duslo Šaľa  35:27 (14:19).
DUSLO:  Furgaláková,Kusyová – Takáčová; Trepáčová 3, Pastoreková,  D. M. Vargová 7/3, Königová 4, Pócsíková 2, Ščípová 4/2; Tulipánová 1, Matušincová 1, Somogyi 2, Pálová,  R. Šalatová 1, Ratvajská 2. Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.
+ + +
Najstarší kolektív v MOL lige bol nespokojný s minulým ročníkom, nakoľko obsadila až 9. miesto so ziskom 23 bodov a skóre 711:700. Napriek tomu, že mal vo svojom strede tretiu najlepšiu strelkyňu súťaže skúsenú Adriánu Míšovú – 129 gólov do českej časti play off sa neprebojoval. V proiebehu letnej prestávky dosť posilnil, keď prišli dve reprezentačné brankárky: Petra Kudláčková (návrat z cudziny) a z Plzni Michaela Malá, novou tvárou je aj krídlo Nikola Švihnosová z Kynžvartu.   
+ + +
26. kolo minulého ročníka 2021/2022:
Slávia Praha -  HK Slovan Duslo Šaľa  26:25 (15:14).
Slávia: Holeńáková 4, Weissenbilderová 4/1, Vostárková  a Míšová po 3,...
Duslo: Ščípová, Takáčová a Ušiaková po 4, Ratvajská 3,....

                                                                                              JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články