V Pohári za ďalšou prekážkou, príde opäť Iuventa.
HK Sokol Bánovce n/B – Slovan Duslo Šaľa 23:41 (12:21).

R: Haščíková, Kellner – 180 divákov; vylúčené: 2:3; pokutové hody: 2/2 – 5/3.    
Priebeh zápasu: 0:1; 2:1; 4:4; 5:8; 7:11; 12:21 -  13:25, 15:30; 19:39; 20:40; 23:41.  

SOKOL: Galková a Bežová po 5; Ráciková 4; Aujeská a Krajčíková po 3,... tréner Richard Mekýš..

DUSLO: Vorzáčková, Kusyová – Takáčová 5; Rendvanská 1; Pócsíková 8/1;  B. Königová 3,  Tulipánová 2; Špavorová 1, R. Šalatová 1; Pastoreková 6, Kormúthová 1; Susíková 1; Ušiaková 4, Pálová 5/1, Varjássiová 2, Póšová 1.  Tréner Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.

Štvrť finálovým súperom našich hádzanárok v Slovenskom pohári bol minulý týždeň bývalý účastník MOL ligy a súčasne vedúci kolektív prvej ligy Bánovce n/B (poznámka: v doterajšom priebehu stratili iba bod za remízu 26:26 v 8. kole v Prešove)a na tento súboj bolo zvedavých skoro 200 priaznivcov malej lopty.
Napriek tomu, že tréner Peter Pčola dal v SP voľno reprezentantkám: Furgaláková, Ščípová, D. M. Vargová, Ratvajská poznámka: chytala iba ďalšia brankárka Vorzáčková), ktoré v čase asociačného voľna reprezentovali v prípravných dueloch s Čiernou Horou a v úspešnej kvalifikácii s Lotyšskom, ale na palubovke z úspešného hráčskeho kádra Dusla v MOL lige chýbali aj: Somogyi a Matušincová (poznámka: už dávnejšie prestúpila do Šali práve z Bánoviec n/B, kde sa stala aj najlepšou strelkyňou MOL ligy a čaká ju operácia zraneného kolena), ale aj ex reprezentantka Zuzana Trepáčová, ktorá sa vrátila do Dánska, kde pokračuje v štúdiu na Vysokej škole. Možnosť zahrať si v SP tak dostali:  hráčky širšieho seniorského kádra (Radka Šalatová a Timea Susíková) ako aj úspešné šalianske reprezentantky zo staršieho dorastu: Paula Kormúthová, Ema Rendvaská, Michaela Špavorová  a Simona Póšová.    

V samotnom dueli vedúci kolektív MOL ligy išiel hneď do vedenia gólom Ušiakovej, domáci Sokol nielen vyrovnal, ale po góle najlepšej strelkyne Galkovej aj viedol 2:1.    Vyrovnaný duel vydržal iba do 5. minúty, keď bolo skóre 4:4. Skúsenejšie hráčske jadro Dusla však zabralo a zo 4 – gólového  náskoku 7:11 v 15. minúte po góloch (Pócsíkovej – najlepšia strelkyňa zápasu, Königovej, Tulipánovej,... ) odskočili šiestimi gólmi v rade na rozdiel 10 gólov 7:17 a o postupujúcom do ďalších bojov v Slovenskom pohári bolo rozhodnuté.

V druhom polčase favorizovaná  Šaľa každou minútou navyšovala svoj náskok (45. min. 15:30; 52. min. 18:38,...) bez ohľadu na to,  či hrali mladé talenty (poznámka: do streleckej listiny sa zapísali všetky dievčatá z dorastu, alebo  širšieho hráčskeho kádra), alebo MOL ligou už ostrieľané hráčky a nakoniec „zaknihovali“  víťazstvo a postup do semifinále pohárovej súťaže o 18 gólov, kde na nich podľa dosiahnutých výsledkov v ¼ finále čakali:  DAC Dunajská Streda, HK Tatran Stupava a minuloročný víťaz a držiteľ SP Iuventa Michalovce, ktorá bola priamo nasadená až do semifinále.
+ + +
Ďalšie výsledky štvrťfinálových zápasov:  
ŠŠK Prešov –  Tatran Stupava  25:28 (11:15).
Góly: Bahelková 10, Michalcová 5, Novotná 3,... – Kovácsová 11/2, Jagodič 4, Walterová 4/1,...   
+ + +
SPORTA Hlohovec – DAC Dunajská Streda 14:46 (7:22).
Góly: Slamková 6, Gálová a Šrámková po 2,... – Sário 8/4, Csernyanszká 6, Penzés 5, Némethová 5/2,....  
+ + +
V semifinále SP narazíme na Iuventu
Štvrtkový bratislavský žreb semifinálových dvojíc Slovenského pohára v sídle SHZ nebol veľmi žičlivý k šalianskemu kolektívu, nakoľko vice prezident zväzu Ernö Kelecsényi vyžreboval pre Duslo Šaľa ako súpera najúspešnejší kolektív v histórii MOL ligy a SP Iuventu Michalovce (hrá sa v Šali), druhú semifinálovú dvojicu tvoria: DAC Dunajská Streda – Tatran Stupava (hrá sa na palubovke DAC - u).    
Semifinle  SP sa uskutoční 17. decembra a hrá sa jednokolovo. Do finále postupujú víťazné kolektívy.
poznámka: k 8. kolu MOL ligy (Šaľa pocestuje v nedeľu 20. 11. do Zlína) sa vrátime v ďalšom bloku.                                                                                        
                                                                                   JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články