MOL ligový telegram 8. kola + Privítame juhočeský Písek
V ôsmom kole, ktoré sa „netradične“  odohralo iba cez víkend sa zrodilo taktiež niekoľko  prekvapujúcich výsledkov, ktoré premiešali nielen poradie v tabuľke. ale aj „zápisy“ v kronike tohto ročníka MOL ligy. Športovú, ale najmä hádzanársku spoločnosť v regióne Šaľa teší, že dosť závažným dielom sa najmä v oblasti kroniky medzinárodnej súťaže sa do nej zapísali hádzanárky Slovan Duslo Šaľa.     

+ + +

Rekordný zápis  ročníka, upravil poradie v počte dosiahnutých gólov v jednom majstrovskom zápase, keď po nedeli sú už na čele hráčky Dusla, ktoré zvíťazili v Zlíne 28:46, čím sa dostali do čela v rebríčku najviac strelených gólov -  74 gólov. V druhom najbohatšom zápase kola na góly Kynžvart – Stupava (39:22) videli diváci o 13 gólov menej a jeden gól do 60 – tky chýbal v zápase Slávia Praha – Dunajská Streda (28:31), ktorého výsledok bol aj čiastočným prekvapením. Najmenej „iba“ 46 gólov sa zrodilo v ďalšom šlágri kola,  v dueli medailistov z minulého ročníka Plzeň – Michalovce (22:24) a korenie loptových hier -  góly chýbali aj v najväčšom prekvapení kola, českom šlágri Most – Olomouc, ktoré skončilo po výsledku 25:25 deľbou bodov, ktoré však znamenalo pre poľského trénera Adriána Struzika STOP - ku na lavičke Českého majstra.  O jeden gól bol bohatší zápas  Písek – Poruba 29:22.

+ + +       

O primát najlepšej strelkyne sa „pobili“ tri hráčky, keď magickú hranicu – strelenie desiatich gólov v 8. kole dosiahla najlepšia strelkyňa MOL ligy Iveta Korešová (r. l989 – Písek), ktorú uuvidíme cez víkend v Šali; ako aj Michaela Daňková (r. 2003 - Zlín) so šaliankou Olíviou Ščípovou (r. 2002) v zápase Zlín – Šaľa.  Deväť presných zásahov dosiahla v Plzni legionárka Dunajskej Stredy Beatrix Élö (r. l997), ktoré pomohli DAC k zisku dvoch bodov v metropole Česka. Po 8 gólov zaznamenali do siete súperov: hráčka Kynžvartu Barbora Tesařová (r. 2000) v zápase so Stupavou,  a čo je potešujúce aj pivotka Dusla Šaľa Barbora Königová (r. l994) v rekordnom víťazstve v Zlíne. Poteší aj sedem gólov, ktorými si navýšili strelecké konto ex reprezentantka Slovenska Annamária Patrčiaková (r. 1990 - Kynžvart) v súboji so Stupavou, druhá najlepšia strelkyňa súťaže Veronika Galušková (r. l998 – Plzeň) a čerstvá reprezentantka Česka Charlotte Cholevová (r. 2002 – Most). Ďalších päť hráčok dosiahlo métu šiestich gólov a teší, že je medzi nimi aj reprezentantka Slovenska Lenka Ratvajská (r. 2000 – Šaľa).       

+ + +

+  Dobrým znamením je, že ani v tomto kole nemuseli udeliť arbitri červenú kartu. Najviac deväť najnižších dvoj minútových trestov (3:6) bolo v zápase Plzeň – Michalovce, o jeden menej videli diváci v zápasoch Zlín – Šaľa (3:5) a Písek – Poruba (5:3). Primát „najslušnejší duel“ patrí súboju Most – Olomouc (2:3), kde bolo vylúčených 5 hráčok, po sedem hráčok „oddychovalo“ v zápasoch: Kynžvart – Stupava (2:5) a Slávia Praha – Dunajská Streda (3:4).

+  Najviac sedem metrových hodov (13) sa zahrávalo v dueli Slávia Praha – Dunajská Streda (7/5 – 6/4),  po desať sedmičiek videli dfiváci v zápasoch: Kynžvart – Stupava (7/5 – 3/1) a Zlín – Šaľa (2:8), ktoré však exekútorky všetky premenili! Najmenej iba štyri sedmičky boli nariadené v zápase Písek – Poruba (0:4/3), kde domáce hráčky nemali túto výhodu; sedem sedmičiek a všetky premenené (3/3 – 4/4) videli priaznivci hádzanej v Moste, ako aj v Plzni (6/4 – 1/1), kde ich dve nepremené sedmičky stáli cenný bod.

                                                                                                         JOZEF SKLENÁR                                                                                                   
+ + + + +

Pricestuje juhočeský zástupca Písek.               

Tento víkend predpokladáme, že s bohatou diváckou kulisou privítame v šalianskej Mestskej športovej hale (sobota 26. 11. 2022 o 18.00 hodine) zástupcu južných Čiech, hráčsky kolektív Sokola Písek, ktorý patrí v prebiehajúcom ročníku MOL ligy aj vdaka dvom  ostrieľaným kanonierkam: najlepšia strelkyňa MOL ligy Iveta Korešová – 69 gólov a Alena Stellnerová – 6. miesto so 45 gólmi (obe ročník l989)  k príjemným prekvapeniam, nakoľko sú v tabuľke so skóre 202:191 a 9 bodovým ziskom na 7. mieste, pričom ich nedohraný domáci duel s Dunajskou Stredou (v 23. minúte bol stav 13:12)  sa bude v budúcom roku dohrávať (poznámka: rozhodnutie riadiaceho orgánu).   
Hádzanárky Dusla sú po 8. kole s plným 16 bodovým ziskom a aktívnym skóre 254:211 na čele tabuľky o 3 body pred Mostom a 4 body pred pražskou Sláviou.

+ + +

Po skončení minulého ročníka prišlo v hráčskom kádri Písku k viacerým zmenám:

ODIŠLI: Pešková, Součeková, Benešová (všetky ukončili aktívnu činnosť); Dolejšová (skončila hosťovanie, návrat do Českých Budejovíc); Merglová a Velková (pracujú v štruktúrach HK Sokol).

PRIŠLI: Iveta Korešová, po 10 ročnej odmlke (pôsobila v nemeckej Bundeslige a v minulom ročníku získala s Mostom titul majstra Česka) – návrat do materského oddielu; Eva Kordíková a Veronika Poživilová (hosťovanie z HK Strakonice); Eva Svobodová (Slávia Praha); z doratu: Zuzana Malcová a Veronika Jamburová.

Novým trénerom sa stal Ján Pavlovský.    

+ + +

Hádzanárky Písku vstúpili do súťaže zabojovať o účasť v národnej play – off a v doterajšom priebehu dosiahli výsledky:

DOMA: Plzeň 32:22; Most 25:29; Kynžvar 32:32; Poruba 29:22 a zápas 6. kola Písek – Dunajská Streda bol za stavu 13:12 v 23. minúte prerušený pre nespôsobilú hraciu plochu a bude sa dohrávať.  

VONKU: Slávia Praha 33:23; Stupava 23:31; Olomouc 30:31.

+ + +

Nový kormidelník Ján Pavlovský sa  spoliehal v majstrovských bojoch na skúsenejšie hráčky a kvalitné strelkyne: stredná Iveta Korešová a pivotka Alena Stellnerová (obe ročník l989), brankárku Eva Bezpalcová (r. l990), a hráčky: Jana Chlupová (r. l996) Michaela Boorová (r. 1994), Magdaléna Svobodová (r. l997),... ale aj mladé talenty: Regina Kržová a Agáta Bicanová (obe r. 2000), Veronika Jamburová a Karolína Chudá (obe r. 2003) a o rok mladšie spoluhráčky: Nosková Nela, Plojharová Barbora,Vendula Poživilová,.... ktoré už okúsili MOL ligovú atmosféru.    
+ + +   

KUK do archívu:

V minulom ročníku MOL ligy sa stretli súperi v základnej časti medzinárodnej súťaže s  bilanciou:

1. kolo: Písek  – Šaľa 26:20.
Pokorná 7, Stellnerová 5, Chlupová a Pešková po 3;.....
Somogyi 8, Rácková a Ščípová pio 3;....
Poznámka: bol to úvodný zápas ročníka 2021/2022.  

16. kolo: Šaľa – Písek 35:23.
Rácková a Vargová po 5, B. Königová, Varjássiová, Ščípová a Matušincová po 4,.....
Boorová a Pešková po 4, E. Svobodová a Merglová po 3,....

V minulom ročníku skočil Písek v základnej časti so ziskom 29 bodov a pasívnbym skóre 681:698 na 7. mieste tabuľky, Duslo Šaľa skončilo ôsme,  keď získalo 26 bodov
pri aktívnom skóre 718:676.

+ + +

Už aj vzhľadom k tomu, že obaja sobotňajší súperi patria v historickej tabuľke (WHIL a MOL liga) do prvej desiatky najlepších a obom kolektívom sa darí aj v tomto ročníku, vedenie HK Slovan Duslo srdečne pozýva širokú rodinu priaznivcov ženskej hádzanej  
K vzhliadnutiu tohto dulu sa dievčatá už vopred tešia z náležitej diváckej podpory našich úspešných reprezentantiek.

                                                                                       JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články