Šalianky vyhrali opäť turnaj v Olomouci
Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa štartovali cez víkend v Olomouci na jednom z najstarších turnajov v strednej Európe, ktorým je medzinárodný turnaj žien o Pohár míru, ktorý sa uskutočnil už po 62.  krát.  Na turnaji okrem domácich hádzanárok Zora Olomouc a šalianskeho kolektívu hrali: WAT Agtzerdof (Rakúsko) a účastník MOL ligy ŠŠK Prešov, ktorý na medzinárodnom podujatí zaskočil za nováčika MOL ligy DHC Plzeň, ktorá  svoju účasť  tesne pred štartom turnaja zrušil. Hralo sa systémom každý s každým a už v sobotu sa rozhodlo, že o víťazovi turnaja sa „rozhodne“ až  v poslednom zápase turnaja medzi Olomoucom a Šaľou, nakoľko obaja svoje zápasy so súpermi vyhrali. Zopakoval sa tak scenár z nedávneho turnaja v Šali a čo teší vedenie HK Duslo a šaliansku hádzanársku verejnosť s rovnakým koncom – víťazstvom šalianskeho kolektívu. Štvornásobný majster Československa a 10 násobný majster Česka DHK Zora Olomouc (poznámka: v bránke s ex šaliankou Zuzanou Haládikovou), ktorý je aj najčastejším zahraničným súperom našich dievčat,  opäť ťahal v súboji odvekých rivalov za kratší koniec. Duslo Šaľa tak jednoznačne obhájil minulo ročné prvenstvo a potvrdilo, že sa mu na Morave darí, keď tento turnaj vyhralo za posledných sedem ročníkov, od roku 2014 už  šesť krát (poznámka: iba v roku  2018 ho odsunul na druhé miesto domáci kolektív), čo hovorí o všetkom.  

Výsledky šalianskeho družstva:

DUSLO Šaľa  – ŠŠK Prešov 34:22 (16:11)

Zverenky trénera Pčolu sa s týmto slovenským rivalom stretnú aj v semifinále Slovenského hádzanárskeho pohára v Bardejove, v závere augusta 2020.  Už od úvodných minút získali náskok (3:0), ktorý vďaka dobrej hre navýšili v priebehu polčasu až na 5 gólové vedenie (20. min. 11:6) a s takýmto náskokom (poznámka: darilo sa krídlam: Pócsiková, Takáčová, Obstová, ktoré zaznamenali 13 gólov) odchádzali na polčasovú prestávku. Po obrátke sa už súper, ktorému budú v blížiacom sa ročníku MOL ligy chýbať kanonierky Klučková s Popovcovou (obe posilnili Iuventu Michalovce)  a dohrával aj bez diskvalifikovanej Ščerbákovej na väčší odpor nezmohol a prehral o 12 gólov.

DUSLO: Furgaláková, Novotná – Takáčová 2 góly, Rácková 2,  A. Obstová 5, Špendlová 1, B. Königová 2, Pócsiková 6, Ščípová,  Matušincová 3,  Ušiaková 4, Zlatinská, Tulipánová 6, Vargová, Trepáčová,  Némethová 1, Tisajová,  Varjássiová 2. Tréner  Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.  
ŠŠK: Dvorščáková 5, Ščerbáková 4, Žitňanová 4,...

+ + +

DUSLO Šaľa – WAT Agtzerdof 26:24 (18:10)

S rakúskym prvo ligistom zohrali naše hádzanárky zápas dvoch rozdielnych polčasov. Zatiaľ, čo prvý napriek tomu, že do vedenia išiel WAT po góle Cosič vyhrala Šaľa o 8 gólov, keď sa strelecky darilo Königovej na  pivote a brankárke Novotnej. Po obrátke hostky s viacerými legionárkami využili niekoľko chýb v rozohrávke a defenzíve nášho družstva a zdramatizovali jeho priebeh, keď sme nenašli recept na streľbu skúsenej Reichertovej, ktorá zaznamenala v súboji až 13 gólov a tak si vytvorila dobrú pozíciu na zisk trofeje najlepšej strelkyne turnaja (poznámka: v roku 2019 ňou bola s 20 gólmi šalianska hráčka Natália Némethová).

DUSLO: Novotná,  Furgaláková – Takáčová, Rácková 4,  A. Obstová 3, Špendlová, B. Königová 7, Pócsiková 3, Ščípová,  Matušincová 2,  Ušiaková 3, Zlatinská, Tulipánová, Némethová 2, Trepáčová,  Vargová 2, Tisajová,  Varjássiová. Tréner  Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.  
WAT: Reichert 13, Dramac 3, Wernert 3,....

+ + +

DUSLO Šaľa – DHK Zora Olomouc 33:25 (15:13)

V rozhodujúcom súboji na turnaji stačila Olomoucu po sobote aj remíza k prvenstvu na turnaji, ale naše dievčatá nenechali nič na náhodu.  Mali excelentný nástup,  keď viedli už 5:0 a tento náskok si dobrou streleckou efektivitou (Königová s Némethovou) a kvalitnou defenzívou aj udržiavali (11:6). Domáce síce Zavíškovou (poznámka: v Šali bola s 18 gólmi najlepšou strelkyňou turnaja) a reprezentantkou Fryčákovou pred odchodom do kabín a v úvode II. polčasu znížili až na rozdiel gólu (16:15). V zápätí však  Duslo pridalo a štyrmi gólmi v rade odskočilo opäť do trháku (21:16), čo bolo pre víťazstvo našich dievčat v tomto dueli, ale aj na obhajobu ďalšieho prvenstva na medzinárodnom turnaji rozhodujúce.    

DUSLO: Furgaláková, Novotná – Takáčová 1, Rácková  2,  A. Obstová 3, Špendlová 2, B. Königová 8, Pócsiková 1, Ščípová 1,  Matušincová 2,  Ušiaková 3, Zlatinská, Tulipánová 4, Némethová 5, Trepáčová,  Vargová 1, Tisajová,  Varjássiová. Tréner  Peter Pčola, asistent Andrea Šalatová.  
ZORA: Zavíšková 6, Kubáčková 5, Přikrylová 4,....

+ + +

Zostávajúce výsledky medzinárodného turnaja:

Olomouc – Agtzerdof 28:21 (16:11) Přikrylová 6, Gajdošíková, Zavíšková a T. Fryčáková po 4,... -  Falmayer 6, Reichert 6, Dramac 4,....;

Prešov - Olomouc  21:30 (13:13) Dvorščáková 6, Smolková a Žitňanová po 3,... –
Zavíšková 6, T. Fryčáková 4, Kubáčková 4,...;

Agtzerdof – Prešov 34:21.(13:15) Reichert 6, Falmayer 6, Cosič 5,... – Vargová 8, Holubová 5, Dvorščáková 4,...;

+ + +

Poradie na medzinárodnom turnaji v Olomouci: 1. Slovan Duslo ŠAĽA 93:71 – 6 bodov; 2. Zora Olomouc 83:75 –  body; 3. WAT Agtzerdof 79:75 – 2 body; 4,. ŠŠK Prešov 64:98 – 0 bodov.

+ + +

Organizátori podujatia vyhodnotili aj najlepšie hráčky na turnaji:  Najlepšou strelkyňou turnaja sa s 25 gólmi stala Johanna Reichert (Agtzerdof); najlepšou hráčkou Jarmila Trumpešová (Zora Olomouc) a brankárkou Sabrina Novotná (Šaľa), ktorá získala tento primát aj v minulom roku.

+ + +

DUSLO Šaľa na 62. ročníku medzinárodného turnaja O Pohár míru v Olomouci reprezentovali: Furgaláková, Novotná – Takáčová 3 góly, Rácková 8,  A. Obstová 11, Špendlová 3, B. Königová 17, Pócsiková 10, Ščípová 1,  Matušincová 7,  Ušiaková 10, Tulipánová 10, Zlatinská, Némethová 8,  Trepáčová,  Vargová 3, Tisajová, Varjássiová 2. Tréner  Peter Pčola, asistentka Andrea Šalatová.  


                                                                                             JOZEF SKLENÁR
Aktuality

Aktuálne články