Staršie žiačky získali slovenský primát
Pred týždňom bolo v šalianskej športovej hale nielen rušno, ale aj veselo. HK Slovan Duslo Šaľa sa stal totiž na poslednú chvíľu miesto Trenčína usporiadateľom záverečného defilé najlepších ôsmych družstiev starších žiačok Slovenska. Z toho dôvodu sa tak naskytla šanca  nášmu kolektívu na reparát z pred roka, kedy skončili na  záverečnom turnaji v Žiline na striebornom stupienku.

Na základe úspešných výsledkov v dvoch semifinálových turnajoch (Stupava a Šaľa), kde šalianky všetkých šesť duelov vyhrali  sa staršie žiačky Dusla Šaľa pod vedením trénerky Ľudmily Boltenkovej prebojovali do FINAL 4, kde boli ich súpermi: Iuventa Michalovce, HK Zlatná n/O a AŠ Trenčín). Kolektívy, ktoré skončili na týchto turnajoch až za štyrmi semifinalistami hrali v Šali o Prezidentský pohár (súťaž o 5. – 8. miesto).  

Final 4 pod našou kontrolou

1.  semifinále:  Duslo Šaľa – Iuventa Michalovce 28:15 (15:7).

DUSLO: Brezánska 7/2, Gyarfásová 6/2, Lukačínová 5, Kostková 4/1, Štrbková 3, L. Szabová, Sedlárová a Špendlová po 1.
IUVENTA: Sabovová 6/1, A. Kamberovič a Sinaiová po 3,...  
Zástupca z pod Vihorlatu vydržal hrať vyrovnanú hru iba do 10. minúty, keď ešte viedol 5:6. Naša najlepšia strelkyňa v tomto zápase Brezánska vyrovnala a v 15. minúte už viedla Šaľa 10:6, čo bolo pre ďalší vývoj zápasu rozhodujúce. Od 32. minúty viedla Šaľa už o 10 gólov (18:8) a mohla sa tak začať pripravovať na rozhodujúci finálový duel.  

+ + +

2.  semifinále:  AŠ Trenčín – HK Zlatná n/O  31:24 (14:11).
AŠ: Fišanová 8, Ovšonková 7, Hajašová 6,... – HK: Csiba 8, Bölcskei 4, Csontos 3,...
Ďalší zástupca Nitrianskeho kraja Zlatná n/O (2.5 tisícová obec v okrese Komárno) dokázala čiastočne s favoritom držať krok iba v prvom polčase. Po polčase ovládol palubovku Trenčín a bez problémov postúpil do finále.

+ + +

Finále:  Slovan Duslo Šaľa – AŠ Trenčín 32:24 (17:11).

DUSLO: Lukačínová 11, Brezánska 10/5, Gyarfásová 6/2, Kostková 2, Štrbková, Špendlová  a Sedlárová po 1.
AŠ: Chrenková 7/2, Hajašová 6, Ovšonková a Nebusová po 4,....

Na vedúci gól Gyarfásovej síce hostky rýchlo odpovedali vyrovnaním a podobný priebeh  bol až do 7. minúty, keď na ukazovateli svietilo po góle Nebusovej skóre 5:5. Najlepšie strelkyne Dusla   Brezánska – 3 a Lukačínová jeden  gól natiahli vedenie na 9:5, ktorý ktoré ešte do zmeny strán navýšili na rozdiel 6 gólov.  Vzhľadom k tomu, že aj po obrátke v šalianskom kolektíve veľmi dobre pracovala defenzíva, po záverečnom hvizde arbitrov sa mohli oprávnene tešiť z titulu majstra Slovenska spolu s priaznivcami a Vedením klubu všetky šalianske hráčky spolu s realizačným kolektívom.

+ + +

Zápas o 3. miesto:  Iuventa  Michalovce – Zlatná n/O 33:26(17:15).
Iuventa: Sabovová 14/2, A. Kamberovič 11, J. Kamberovič 4,... – HK: Matoseková, Böcskei, Klucska po 4,...

Prvý polčas bol úplne vyrovnaný a obaja súperi sa striedali v jednogólovom vedení. Druhý polčas začala však lepšie Zlatná, keď nielenže vyrovnala dvoj gólové manko, ale išla aj do vedenia (17:18, 18:19). O zisku bronzu pre Iuventu nakoniec rozhodla strelecky disponovaná Barbora Sabovová, ktorá sa stala s 20 gólmi aj najlepšou strelkyňou FINAL 4, pred našimi hráčkami Laurou Brezánskou – 17 gólov a Michaelou Lukačinovou – 16 gólov. .    

+ + +

Zápas o 5. miesto: SFM Žilina – Tatran Stupava 26:24 (12:11).

+ + +

Zápas o 7. miesto: Baník Lehota p/V – DAC Dunajská Streda 30:35 (17:20).
Baník: Dudášová 16/5, Daňová  6,... – Tatran: E. Sóos 10, Plutzerová  10/1,...  

+ + +

Titul majstra Slovenska v šalianskom drese vybojovali: L. Škitková, T. Sýkorová ml., D. Stloukalová – M. Lukačínová, H. Sedlárová, L. Brezánska, L. Štrpková, N. Gyarfásová, L. Tóthová, D. Kostková, S. Szabóová, L. Lenčéšová, L. Botková, S. Szabóová, S. Špendlová, T. Gerasimov, N. Letková. Tréner: Ľudmila Boltenková, vedúca družstva: Zuzana Sýkorová st.. .

BLAHOŽELÁME !!!  
                                                                                                           JOZEF SKLENÁR

poznámka: k zisku titulu majstra Slovenska družstva mladších dorasteniek  HK Slovan Duslo Šaľa  sa vrátime v extra bloku.
Aktuality

Aktuálne články